Chiar dacă restricțiile impuse de pandemia de coronavirus nu mai sunt în vigoare, asta nu înseamnă că nu poți munci în continuare de acasă. De fapt, chiar îți place și mai mult așa, mai ales dacă ai decis să îți construiești propria afacere. Dacă lucrezi de acasă, este important să ai un spațiu de lucru dedicat, care să fie confortabil și funcțional. Am pregătit pentru tine câteva lucruri de care ai putea avea nevoie pentru a-ți amenaja biroul de lucru acasă, pentru ca tu să te simți în largul tău și sarcinile de lucru să nu ți se pară chiar atât de dificile.

Birou

Alege un birou care să fie suficient de mare pentru a-ți permite să lucrezi confortabil și care să îți ofere loc destul pentru calculator sau laptop, documente și alte echipamente, dar care în același timp să nu ocupe mult spațiu din cameră, în mod inutil.

Scaun de birou

Un scaun de birou confortabil este esențial pentru a preveni durerile de spate și pentru a-ți permite să lucrezi ore întregi fără a fi nevoit să te ridici prea des. Unul ergonomic este o sugestie bună, dart u poți alege orice îți dorești și care răspunde cel mai bine cerințelor tale.

Corpuri de iluminat

Iluminarea este importantă pentru a preveni oboseala ochilor și a îmbunătăți productivitatea. Asigură-te că ai o sursă de lumină adecvată, cum ar fi o lampă de birou sau o fereastră bine luminată. Mai poți folosi și alte corpuri de iluminat dacă este nevoie, dar ar fi de preferat să profiți de lumina naturală, cât mai mult posibil.

Calculator și periferice

Dacă jobul tău presupune că lucrezi cu un calculator, asigură-te că ai un unul adecvat, cu o configurație suficient de puternică pentru a face față sarcinilor tale de lucru. În plus, ai nevoie de un mouse, tastatură și, posibil, de o imprimantă. De asemenea, și conexiunea la internet ar trebui să fie una cât mai bună, din motive lesne de înțeles.

Spații de depozitare

Asigură-te că ai suficient spațiu de depozitare pentru documente și alte echipamente de lucru, cum ar fi fișiere, rafturi sau dulapuri. De asemenea, poți folosi organizatoare de birou pentru a-ți păstra biroul ordonat și organizat, pentru că în acest fel ești mult mai eficient.

Plante de interior

Nu, nu sunt deloc un moft, pentru că plantele de interior pot adăuga un plus de culoare și vitalitate biroului tău și pot contribui la reducerea stresului și îmbunătățirea calității aerului. Ai grijă de ele, dar nu îți transforma biroul într-o seră în miniatură pentru că riști să îți pierzi mult timp cu plantele și să neglijezi sarcinile de lucru.

Accesorii de birou

Un suport pentru pixuri, unul pentru documente, agrafe și multe alte accesorii de birou se pot dovedi a fi utile pentru a-ți păstra lucrurile organizate și mereu la îndemâna ta.

Aer condiționat sau ventilator

În funcție de zona în care locuiești, poate nu este chiar un moft să ai montat un sistem de aer condiționat sau un ventilator pentru a menține răcoarea de care ai nevoie în timpul zilelor fierbinți de vară sau chiar pe tot parcursul sezonului cald.

Sisteme de backup

Dacă lucrezi cu date importante sau fișiere, poți investi într-un sistem de backup adecvat, cum ar fi un hard disk extern sau un serviciu de stocare în cloud. Nu-ți dorești să ai parte de evenimente neplăcute și să pierzi tot ce ai lucrat sau ai salvat până atunci!

Suport ergonomic pentru laptop

Ca multe alte persoane, ai decis că un laptop este mult mai potrivit pentru tine ca să lucrezi de acasă. Nu ocupă mult spațiu și are multe alte avantaje. De aceea, poți investi într-un suport ergonomic care să te ajute să îți păstrezi postura corectă și să previi durerile de spate și de gât.

Încărcătoare și cabluri

Niciodată nu începe să lucrezi de acasă fără să te asiguri că ai la îndemână încărcătoare și cabluri adecvate pentru toate dispozitivele tale electronice, cum ar fi laptop-ul, telefonul și tableta, pentru a fi pregătit pentru toate.

Articole de curățenie

Este important să îți păstrezi biroul curat și ordonat, așadar ai nevoie de unele articole de curățenie, cum ar fi șervețele de hârtie, spray de curățare și aspirator de mici dimensiuni.

Amenajarea unui birou de lucru acasă cade doar în sarcina ta, iar echipamentele și accesoriile necesare pot varia în funcție de nevoile și preferințele individuale. Totuși, noi ți-am prezentat câteva lucruri esențiale de care ai putea avea nevoie pentru a-ți crea un spațiu de lucru confortabil și funcțional în confortul propriei case.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *