Tocmai ce ați aflat că urmează să deveniți părinți, așa că bucuria este una imensă. După ce trece euforia momentului, eventual și grețurile matinale, puteți începe să vă pregătiți așa cum trebuie pentru momentul în care mica minune își va face intrarea în familie. De aceea, este nevoie să existe mai multe produse necesare pentru un nou-născut, iar pe unele dintre ele ți le prezentăm și noi în rândurile de mai jos.

Pătuț

Aceasta este o necesitate absolută. Un pătuț bun pentru copilul tău ar trebui să fie confortabil, sigur și să aibă o suprafață de dormit plată. De asemenea, asigurați-vă că vine cu un saltea care se potrivește perfect și care este moale, dar fermă.

Scutece

Nu este nevoie să îți mai spunem că nou-născuții au nevoie de multe scutece, deoarece trebuie schimbați frecvent. Trebuie să decideți dacă veți folosi scutece de unică folosință sau reutilizabile. Dacă optați pentru cele reutilizabile, caută și un detergent care să fie prietenos cu pielea delicată a celor mici.

Produse de îngrijire

Aici de fapt găsim mult produse, cum ar fi șervețele umede – de preferat fără alcool și parfum, prosop de baie, loțiune pentru corp, șampon, săpun pentru copii și alte produse de curățare. Este important să alegeți produse delicate care să nu irite pielea delicată a bebelușului, dar deja știai asta, nu-i așa?

Hăinuțe

Veți avea nevoie de o varietate de haine pentru copii, cum ar fi body-uri, salopete, șosete și căciulițe. Asigurați-vă că acestea sunt realizate din materiale naturale și sunt potrivite pentru vârsta și greutatea copilului dumneavoastră. Pregătește-le din timp, spală-le și apoi calcă-le bine.

Scaun auto

Dacă aveți o mașină, va trebui să aveți un scaun auto adecvat pentru copil. Este important să alegeți un scaun auto care să fie în conformitate cu standardele de siguranță și să fie instalat corect, pentru că îți dorești doar ce este mai bun pentru copilul tău.

Biberon și sterilizator

Chiar dacă alăptezi, tot ai nevoie în casă de un biberon și de un sterilizator pentru a-l curăța și a-l steriliza înainte de utilizare. Cu atât mai mult cu cât, din păcate, nu reușești să îți hrănești la sân minunea.

Pătuț portabil

Nu este neapărat o necesitate, dar este un produs foarte util, mai ales pentru acele momente când plecați în vacanță sau când vizitați familia și prietenii.

Scaun de masă

La un moment dat, cel mic va trebui diversificat. Prin urmare, chiar este nevoie de un scaun de masă special pentru bebeluși, care se va dovedi chiar foarte util, crede-ne!.

Jucării

Chiar dacă un nou-născut nu se poate juca în mod activ, este important să aveți câteva jucării moi și sigure la îndemână pentru a-l distra și a-l stimula. Un carusel montat la pătuț este din nou, o idee bună!

Sistem de monitorizare

Pentru a putea urmări copilul în timpul somnului sau atunci când nu sunteți în cameră cu el, puteți achiziționa un sistem de monitorizare video sau audio. Acesta poate fi util și pentru a vă asigura că temperatura camerei este potrivită pentru copil.

Termometru

Un termometru digital este un produs de care chiar ai nevoie, pentru a te asigura că temperatura corpului bebelușului este normală. De asemenea, poate fi util să aveți un termometru pentru baie, astfel încât să puteți verifica mult mai ușor temperatura apei.

Perne de alăptare

Nu, nu sunt deloc un moft, iar dacă alăptezi, vei vedea că aceste produse sunt mai mult decât utile, deoarece te pot ajuta să îți menții o poziție corectă și să nu simți acele dureri de spate și de umeri care pot însoți acest proces

Țarc

Dacă aveți nevoie să lăsați copilul singur pentru un moment, un țarc este o metodă bună pentru a-l ține pe acesta în siguranță și sub supraveghere.

Cărucior

Nu mai este nevoie să detaliem cât de util este, nu? Un carucior poate fi esențial dacă doriți să ieșiți cu copilul în aer liber sau dacă mergeți la cumpărături sau la alte activități. Asigurați-vă că alegeți unul care este sigur și confortabil pentru copil, dar în același timp ușor de manevrat și cărat.

Acestea sunt câteva dintre produsele esențiale pentru un nou-născut. Lista lor poate fi mai mare sau mai mică, și de aceea este important să luați în considerare nevoile specifice ale copilului dumneavoastră și să discutați cu alți părinți sau cu medicul pediatru pentru sugestii suplimentare. De asemenea, încercați să evitați achiziționarea excesivă de produse, deoarece copiii cresc rapid și vor avea nevoie de diferite lucruri pe măsură ce se dezvoltă și riști să rămâi cu multe dintre ele nefolosite.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *