Nimic nu ne face mai mare plăcere ca după o zi dificilă, atunci când ajungem acasă să ne facem puțin timp pentru noi și să avem parte de o ședință de masaj. Cu atât mai mult cu cât este una efectuată de un profesionist în domeniu. Dar masajul este ceva mai mult decât o simplă metodă de relaxare, ci o formă de terapie manuală care implică aplicarea de presiune, mișcări ritmice și manipulare a țesuturilor moi ale corpului pentru a reduce tensiunea musculară, a îmbunătăți circulația sângelui, a promova relaxarea și a reduce stresul. Masajul poate fi benefic într-o varietate de moduri, iar efectele sale benefice pot fi atât fizice, cât și psihologice. Vrei să le știi și tu? Iată câteva dintre ele.

Reducerea durerii

Nimănui nu îi place să simtă durere, dar nici să apelezi mereu la medicamente cu efect analgezic nu este o decizie care să îți ajute organismul. Aici intervine masajul care poate contribui la reducerea durerii musculare, articulare și de spate. Presiunea aplicată pe punctele sensibile din corp poate ajuta la eliberarea tensiunii musculare și poate reduce inflamația, ceea ce poate reduce în mod semnificativ durerea.

Îmbunătățirea circulației sângelui

Masajul realizat în mod corect poate contribui la o mai bună circulație a sângelui prin îmbunătățirea fluxului sanguin la nivelul mușchilor și țesuturilor moi. Acest lucru poate ajuta la o mai bună oxigenere și nutriție a celulelor, precum și la eliminarea mult mai ușoară a toxinelor din organism. Din acest motiv, uneori chiar este mai ușor să pierzi în greutate, ceea ce nu poate fi decât în avantajul tău, nu?

Reducerea stresului

Se spune că toată lumea, în zilele noastre, suferă de această afecțiune. Chiar și copiii sunt afectați de ea, așa că nu ne mai miră nimic! Masajul poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății prin stimularea sistemului nervos parasimpathetic, ceea ce poate duce la o stare de relaxare și calm. Nu este de mirare că după doar o singură ședință de masaj ne simțim mult mai bine și parcă găsim și mai ușor soluția la anumite probleme care păreau de netrecut până atunci!

Ameliorarea migrenelor

Presiunea aplicată pe mușchii feței, gâtului și capului în timpul ședințelor te masaj poate ajuta la reducerea tensiunii și a durerii asociate cu migrenele. O metodă mult mai plăcută și eficientă de a scăpa de ele, nu crezi?

Un somn mult mai odihnitor

Masajul poate ajuta și la îmbunătățirea calității somnului prin reducerea stresului și a anxietății, în special prin stimularea producției de hormoni care ajută la inducerea somnului. Renunță la pastile care îți promit un somn bun, ci îndreaptă-ți atenția către ședințele de masaj. Va fi mult mai plăcut, dar și eficient!

Creșterea flexibilității și a mobilității

Tot masajul este cel care poate contribui la îmbunătățirea flexibilității și a mobilității prin îmbunătățirea circulației sângelui și a fluxului de nutrienți la nivelul mușchilor și țesuturilor moi.

Un sistem imunitar mult mai puternic

Masajul poate ajuta la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar prin creșterea circulației limfatice și prin stimularea producției de celule albe din sânge. Altfel spus, vei avea parte de un sistem imunitar mult mai puternic, gata să facă față provocărilor la care este supus.

Reducerea tensiunii arteriale

Dacă suferi din cauza valorilor ridicate ale tensiunii arteriale, vei fi foarte mulțumit/ă să afli că masajul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale prin reducerea stresului și a anxietății, ceea ce poate duce la o diminuare a valorilor mari ale tensiunii arteriale.

Acasă sau la salon?

Masajul poate fi o modalitate excelentă de a reduce tensiunea și stresul și de a îmbunătăți calitatea vieții în general. Deși masajul poate fi o formă excelentă de terapie, este important să alegi un terapeut bine pregătit și experimentat pentru a te asigura că beneficiezi de toate avantajele sale. De asemenea, este important să discuți cu medicul tău înainte de a începe ședințele de masa, mai ales dacă ai probleme de sănătate preexistente.

În schimb, dacă dorești să experimentezi beneficiile masajului în confortul propriei case, există și opțiunea de a investi într-un scaun de masaj sau un aparat de masaj portabil. Acestea pot fi utilizate foarte simplu și pot fi un mod excelent de a te relaxa după o zi lungă sau de a-ți  îmbunătăți starea generală de bine.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *