Părul lung și ondulat este dorința multor reprezentante ale sexului frumos, dar natura nu a fost atât de generoasă cu cele mai multe dintre ele. Din fericire, măcar pentru câteva ore poți să îți vezi îndeplinit visul, și pentru asta nu trebuie neapărat să mergi la salonul de înfrumusețare, pentru că există mai multe metode de a-ți ondula părul acasă, iar unele dintre cele mai populare ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

Ondulatorul

Toată lumea știe despre ce este vorba, nu? Ondulatorul este una dintre cele mai populare metode de a obține bucle frumoase, chiar la tine acasă. Acesta încălzește părul, permițându-i să se îndoaie și să se formeze acele ondulații care ne plac tuturor. Pe rafturile magazinelor sau chiar și pe internet există diferite tipuri de ondulatoare, cum ar fi cele cu diametre mai mari pentru ondulări mai largi sau cele cu diametre mai mici pentru ondulări mai fine. Tu știi care sunt preferințele tale, așa că mai departe alegerea îți aparține.

Placa de îndreptat

După cum probabil știi deja, placa de îndreptat nu este doar pentru a îndrepta părul, ci poate fi folosită și pentru a crea ondulații. Utilizarea ei este foarte simplă și nu ai nevoie de prea multe cunoștințe pentru a reuși în ceea ce ți-ai propus. Tot ce trebuie să faci este să prinzi o secțiune mică de păr între plăcile plăcii de îndreptat, să o învârți și să o tragi încet în jos pentru a crea buclele dorite.

Bigudiuri

Și de această dată avem de a face cu o metodă simplă și economică de a-ți ondula părul acasă, fără să mai fii nevoit să mergi la salon. Împarte-ți părul în secțiuni mici și înfășoară fiecare secțiune în jurul unui bigudiu, începând din apropierea rădăcinii și continuând până la vârfuri. Lasa-ți părul să se usuce complet sau folosește un uscător de păr pentru a accelera procesul, apoi îndepărtează dispozitivul și aranjează-ți buclele după cum dorești.

Metoda șurubului

Sună ciudat? Nu este deloc așa, și dacă ai răbdare să citești rândurile următoare, vei vedea că este simplă. Metoda șurubului este poate mai puțin cunoscută, dar la fel de eficientă pentru a obține ondulații naturale. Împarte-ți părul în secțiuni mici și înfășoară fiecare secțiune în jurul unui deget sau a unui șervețel de hârtie. Apoi, înșurubează secțiunea de păr în jurul degetului sau a șervețelului și fixează cu o agrafă. Lasă-ți părul să se usuce complet sau poți să folosești un uscător de păr, apoi îndepărtează agrafele și șervețelele și aranjează-ți părul. Vei avea un look pur și simplu perfect!

Metoda cu plasa

Aceasta este o metodă creativă și simplă pentru a obține ondulații naturale. Împarte-ți părul în secțiuni mici și înfășoară fiecare secțiune într-o plasă subțire, asemănătoare cu cea pe care o folosești pentru a-ți prinde părul. După ce părul s-a uscat bine nu îți mai rămâne decât să îndepărtezi plasa și aranjează-ți buclele pentru a avea aspectul dorit.

Codițe împletite

Este, poate, cea mai simplă metodă, și care este preferată în special de fetițe și adolescente. În funcție de numărul codițelor, poți obține și un aspect care te duce cu gândul la stilul afro, sau pur și simplu niște bucle simple, care seamănă destul de mult cu părul natural. Mai trebuie să explicăm cum se procedează? Toată lumea știe să împletească părul, sunt o mulțime de stiluri și aici, și dacă vrei ca buclele să țină ceva mai mult și să fie ușor de realizat, părul trebuie să fie ușor umezit. Din nou trebuie să ai răbdare ca părul să se usuce complet înainte de a-l despleti și gata, totul s-a rezolvat simplu și rapid.

Ai grijă de sănătatea părului tău!

Un păr frumos și sănătos este uneori mai important decât a avea parte de multe bucle! De aceea, este important să ai în vedere că, indiferent de metoda aleasă, ar trebui să folosești produse de protecție a părului, precum spray-uri de protecție termică sau uleiuri hidratante, pentru a-l proteja pe acesta de deteriorare. De asemenea, ai grijă să nu aplici prea multă căldură și să nu încălzești părul prea mult timp pentru a evita deteriorarea. Cu puțină răbdare și practică, vei putea obține ondulații frumoase și naturale la tine acasă.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *